Municipiul Chișinău și statul Carolina de Nord, SUA vor își vor intensifica colaborarea în sfera educației

   261

Viceprimarul de Chişinău, Angela Cutasevici, a avut astăzi o întrevedere cu Rob Condon, Fondator și Director Executiv al ONG-ului Academia Tinerilor Oameni de Știință din Carolina de Nord, SUA.

Oaspetele din Carolina de Nord se află la Chișinău în contextul participării la Summit-ul școlar moldo-american „Conectați prin știință”, care se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, curent, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”. În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate cele mai de succes inițiative școlare STEM/STEAM din Chișinău și Carolina de Nord.

În cadrul discuțiilor, Angela Cutasevici l-a informat pe Rob Condon despre necesitatea dotării instituțiilor municipale cu laboratoare STEAM. Pe această, cale oaspetele american și-a manifestat deschiderea și disponibilitatea de a ajuta autoritățile municipale să identifice și să atragă investitori pentru susținerea acestor proiecte.

E de menționat că, în perioada ianuarie - mai 2024, Rob Condon desfășoară Programul Extrașcolar „STEM Ne Unește” cu implicarea a 28 de elevi din municipiul Chișinău în incinta Centrului Cultural America House Chisinau.

Carolina de Nord are o experiență bogată de colaborare cu Republica Moldova, inclusiv cu Municipiul Chișinău, care a început în anul 1999, când a fost semnat primul Memorandum bilateral de intenții între cele două state. Totodată, această cooperare este fortificată de platforma Sister Cities International, în contextul acordului de cooperare între sectorul Buiucani din orașul Chișinău și orașul american Greensboro (26.09.2000).

Young Scientist Academy