Intervenția serviciilor municipale pentru înlăturarea consecințelor ploilor și a vântului puternic din weekend-ul trecut

   230

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de profil au intervenit prompt pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, pentru evacuarea crengilor căzute și pe alocuri, a arborilor doborâți, pe teritoriul orașului, în urma ploilor și a vântului puternic din weekendul trecut.

În context, Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a solicitat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, ca serviciilor responsabile să fie pregătite pentru a interveni și în zilele următoare, având în vedere că meteorologii anunță iarăși ploi și vânt.

Totodată, pentru a evita eventuale inundații ale străzilor, căilor de acces sau curților blocurilor de locuit, în urma ploilor, angajații serviciilor municipale gospodărești vor fi implicați și la curățarea gurilor de scurgere a apei pluviale, a solicitat viceprimarul Ilie Ceban.

În ultimele două zile, responsabilii municipali au fost prezenți în toate sectoarele Capitalei, pentru salubrizarea zonele afectate de vânt și ploi, măsuri care vor continua, în cazul altor eventuale probleme asemănătoare.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.