Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vineri, la Chișinău a fost lansată Săptămâna Europeană a Mobilității!

   720

Vineri, la Chișinău a fost lansată Săptămâna Europeană a Mobilității.

Evenimentul are drept scop promovarea transportului public, cu impact major asupra calității vieții urbane și încurajarea populației să utilizeze mijloace alternative de deplasare.

Să sărbătorim împreună Săptămâna Europeană a Mobilității, eveniment marcat de majoritatea orașelor europene! Participă și tu!

Duminică, 18 septembrie 2022, ora 12:00, pe teritoriul Digital Park, str. Mihai Viteazul 15, se va desfășura Târgul Mobilității Urbane, eveniment organizat în contextul Săptămânii Europene a Mobilității.  

Programul evenimentului prevede activități interactive și concursuri pe teme ce ţin de mobilitate, prezentarea unor mijloace de transport alternativ, lecții de siguranță rutieră, activități sportive, probe de conducere a bicicletei/trotinetei/role, discuții cu experții în mobilitate urbană etc. Evenimentul este organizat cu suportul Proiectului „MOVE IT like Lublin", finanțat de Uniunea Europeană.   

Săptămâna Europeană a Mobilității este o campanie de sensibilizare, organizată de Comisia Europeană, desfășurată anual, în perioada 16-22 septembrie.