Ședința de lucru a responsabililor municipali cu reprezentanții Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR)

   1577

Viceprimarul Angela Cutasevici s-a întrunit într-o ședință de lucru cu reprezentanții Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR), care oferă suport administrației publice locale Chișinău în cadrul Campaniei „Ajută-mă să te ajut!". Inițiativa are ca obiectiv informarea comunității de refugiați privind serviciile specializate acordate de către instituțiile municipale.

Specialiștii din cadrul Primăriei au prezentat în ședință primele date statistice acumulate în urma derulării Campaniei și au formulat cele mai importante probleme cu care se confruntă cetățenii ucraineni în municipiului Chișinău.

Până în prezent au fost înregistrați 608 copii refugiați, preponderent cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani. Din numărul total al minorilor cartografiați nici unul nu se află în situația de risc iminent. Cele mai importante necesități enunțate de familiile refugiate cu copii sunt: asigurarea cu alimente, medicamente și lucruri de primă necesitate. În acest sens, beneficiarii sunt informați de către specialiștii Direcției generale pentru protecția drepturilor copiilor unde se pot adresa pentru a primi bunurile de care au nevoie.

Specialiștii antrenați în Campanie au menționat că beneficiarii sunt destul de receptivi și deschiși spre comunicare, aceștia având într-adevăr nevoie de suport, atât informațional, cât și umanitar, pentru a avea o viață mai bună pe durata aflării lor în municipiul Chișinău.

Campania „Ajută-mă să te ajut” a fost lansată pe 30 mai 2022 și include comunicarea deschisă cu copii și părinții sau însoțitorii acestora, acordarea suportului informațional persoanelor cu care se discută (pliante, broșuri etc.), cartografierea copiilor și colaborare individuală cu părintele care necesită asistență suplimentară.