Vizita primarului general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”

https://www.chisinau.md/ro/vizita-primarului-general-interimar-al-chisinaului-ruslan-codreanu-in-cadrul-20292_242343.html

Trei secţii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime” au fost renovate. Este vorba de Secţia infarct miocardic, care deserveşte anual 1300 de pacienţi, Secţia gastrologie şi Secţia reumatologie.

Trei secţii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime" au fost renovate. Este vorba de Secţia infarct miocardic, care deserveşte anual 1300 de pacienţi, Secţia gastrologie şi Secţia reumatologie. Pentru reabilitarea acestor secţii din bugetul municipal pentru anul 2018 au fost alocate 6,6 milioane lei, iar contribuţia instituţiei medicale la lucrările de reparaţie a fost de peste 1 milion de lei. Lucrările de reparaţie au durat circa 3 luni, începând cu luna iunie.

Cu această ocazie, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a întreprins o vizită de documentare în cadrul Spitalului „Sf. Treime". Primarul capitalei s-a arătat satisfăcut de calitatea lucrărilor de reparație, apreciind faptul că agentul economic a oferit o garanţie de bună execuţie pe un termen de 10 ani.

După ce a mers în secţiile renovate, Ruslan Codreanu a verificat situaţia în întregime din instituţia medicală şi a avut o discuţie cu managementul spitalului. Primarul general interimar s-a interesat de problemele cu care se confruntă instituția, de activitățile în derulare și despre situația în ansamblu din spital, inclusiv asigurarea cu cadre medicale și motivarea acestora de a rămâne în sistem.

Potrivit directorului Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime", Oleg Crudu, instituția medicală este renovată în proporție de 70 la sută. Din cele 25 de secții existente, mai rămân nereparate 8, dar şi blocul de operații. În acelaşi timp, în 3 secţii deja se efectuează lucrări de reparaţie şi acestea vor fi deschise pe parcursul lunii octombrie. Directorul Oleg Crudu și-a exprimat încrederea că până la finele anului viitor vor fi finalizate toate lucrările de renovare a instituţiei medicale.

În acelaşi timp, managerul SCM „Sf. Treime" a sesizat problema privind starea estacadei, care asigură accesul maşinilor de urgenţă către secţia de internare. Estacada actuală este destul de îngustă şi pe ea are acces o singură unitate de transport, spitalul fiind unica instituţie medicală din municipiu care oferă asistenţă medicală în cazul infarctului miocardic. 

În context, Ruslan Codreanu a dat asigurări că Primăria se va implica şi va soluţiona problema, astfel încât accesul mașinilor specializate pe estacadă să fie organizat pe două benzi. În termen restrâns, specialiştii ÎM „Chișinău-Proiect" vor elabora proiectul de execuţie, iar surse financiare pentru executarea lucrărilor vor fi identificate din economiile subdiviziunilor administraţiei publice locale.

În altă ordine de idei, primarul general interimar s-a expus pentru o nouă abordare la nivelul municipiului în privinţa problemelor cu care se confruntă angajații din sistemul medical, inclusiv crearea condițiilor de muncă mai bune, pentru a motiva specialiștii să rămână să activeze în instituţiile medicale municipale. De asemenea, Ruslan Codreanu a menţionat că în perioada următoare va fi elaborată şi un aşa-numit „paşaport" pentru fiecare instituție medicală municipală, pentru a stabili nivelul necesar de investiții pe perioadă medie şi a putea planifica surse financiare în bugetul municipal în acest sens. 

 

 

27.09.2018

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md