Un grup de 16 persoane au depus jurământul la Primărie, pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

https://www.chisinau.md/ro/un-grup-de-16-persoane-au-depus-juramantul-la-20292_273094.html

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 16 de persoane care domiciliază în Municipiul Chișinău au depus vineri jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat la Primăria Chișinău, în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia, Regatul Hașemit al Iordaniei și Republica Arabă Siriană. Totodată, alte 2 persoane au redobândit cetățenia statului nostru.

După depunerea jurământului de credință Republicii Moldova, Angela Cutasevici a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei prezenți. Viceprimarul i-a îndemnat pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să participe împreună cu întreaga comunitate la dezvoltarea și prosperarea întregii republici și a municipiului Chișinău.

E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

03.02.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md