Un grup de 14 persoane au depus jurământul la Primărie, pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

https://www.chisinau.md/ro/un-grup-de-14-persoane-au-depus-juramantul-la-20292_275358.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că un grup de 14 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus luni jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Federația Rusă, Republica Turcia, Republica Arabă Siriană, Republica Libaneză, Republica Irak și Republica Italiană. Totodată, o persoană a redobândit cetățenia statului nostru.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți. Cutasevici i-a îndemnat pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să participe împreună cu întreaga comunitate la dezvoltarea și prosperarea țării și a municipiului Chișinău.

E de menționat că, începând cu anul 2003, au obținut sau redobândit cetățenia Republicii Moldova 1019 persoane din municipiul Chișinău, dintre care 94 doar pe parcurusl anului curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

20.11.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md