Timp de două zile, în capitală se desfășoară evenimentul sportiv Big Hearts Marathon

https://www.chisinau.md/ro/timp-de-doua-zile-in-capitala-se-desfasoara-evenimentul-20292_274964.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă şi duminică, 23-24 septembrie, curent, Chișinăul găzduiește cea de-a VIII-a ediție a activității de masă „Big Hearts Marathon”.

La fel ca și în anii precedenți Primăria Chișinău este partener în organizarea evenimentului sportiv, iar în acest sens din bugetul municipal au fost alocaţi 400 mii lei.

Astăzi, în prima zi a evenimentului sportiv, în centrul capitalei au participat peste 600 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani la competiția „Fun Run Kids”. Aceștia au alergat pe distanțe de 400-2000 metri.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că este impresionant numărul copiilor dornici să participe la acest concurs, iar entuziasmul lor este molipsitor. „Tradițional, la cursă au participat și copiii mei, pentru care am avut emoții deosebite și pe această cale îndemn cetățenii să practice sportul, să opteze pentru un mod sănătos de viață”, a conchis edilul capitalei.

E de menționat că activitatea sportivă este parte componentă a Programului Municipal de Cofinanțare a proiectelor pentru sport și a altor activități sportive de nivel local și internațional, care prevăd popularizarea sportului în masă, selecția și pregătirea sportivilor de performanță, antrenarea populației Municipiului Chișinău în practicarea sportului.

Primăria Municipiului Chișinău pentru ultimii ani (2019-2023) a alocat un buget de circa 47 mil.lei pentru evenimentele sportive. Sursele financiare au fost utilizate pentru organizarea și susținerea diverselor competiții și evenimente sportive la nivel municipal, inclusiv turnee, campionate și festivaluri sportive.

Duminică, 24 septembrie, a.c., în cadrul maratonului sportiv vor participa cca 4 mii de adulți.

23.09.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md