Sterilizarea a 200 de câini fără stăpân din Chișinău, în colaborare cu organizația internațională „FOUR PAWS", Austria

https://www.chisinau.md/ro/sterilizarea-a-200-de-caini-fara-stapan-din-chisinau-in-20292_246384.html

Primăria municipiului Chișinău informează că cca 200 de maidanezi vor fi sterilizați timp de 10 zile în capitală, în cadrul unui proiect comun al Secției Control și Protecție a animalelor a Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Organizația Internațională „FOUR PAWS", Austria și clinica veterinară „Doctor Vet".

Echipa din partea organizației internaționale va fi compusă din 4 veterinari din Bulgaria și Ucraina, iar sterilizările vor avea loc pe teritoriul clinicii specializate „Doctor Vet", partener al proiectului.

În context, e de menționat că reprezentanții organizației „FOUR PAWS", aflați în vizită la Chișinău pentru proiectul de sterilizare a maidanezilor, mai au planificate și alte activități, inclusiv semnarea unui acord de colaborare, vizitarea azilurilor pentru animalele fără stăpân, întâlniri cu voluntarii și cu reprezentanții ONG-urilor, ținerea unei lecții în școală despre comportamentul față de animale.

„FOUR PAWS" este o organizație internațională cu experiență bogată în diverse state ale lumii, privind soluționarea umană a problemei animalelor fără stăpân, precum și pentru contribuția la salvarea animalelor sălbatice.

Secția pentru controlul și protecția animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare colaborează de mai multă vreme cu organizația „FOUR PAWS", însă din cauza situației pandemice prin COVID-19, sosirea reprezentanților organizației pentru sterilizarea maidanezilor a devenit posibilă abia acum.

09.11.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md