Restricționarea accesului în cimitirele din capitală, în perioada 19-27 aprilie, a. c.

https://www.chisinau.md/ro/restrictionarea-accesului-in-cimitirele-din-capitala-in-perioada-19-27-aprilie-20292_243860.html

Primăria municipiului Chișinău informează că în săptămâna dintre sărbătorile de Paște și Paștele Blajinilor (19-27 aprilie 2020), va fi restricționat accesul în cimitirele din capitală, cu excepția înhumărilor curente. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Astfel, în perioada menționată, accesul în cimitire va fi coordonat cu Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" și va fi permis doar persoanelor care participă la procesiunile funerare (maxim 10 persoane).

Potrivit primarului general, Ion Ceban, restricțiile impuse de autoritățile locale sunt necesare, în scopul evitării aglomerării cetățenilor în cimitire, ca și măsură pentru prevenirea infecției COVID 19. În context, e de menționat că urmează a fi solicitată și paza acestor obiective de către reprezentanții poliției.  

Precizăm că în perioada 19-27 aprilie 2020, va fi restricționat accesul și în cimitirele  din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău, cu excepția înhumărilor curente. 

 

 

13.04.2020

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md