Primarul general interimar, Ruslan Codreanu interesat de experiența poloneză în domeniul transportului public

https://www.chisinau.md/ro/primarul-general-interimar-ruslan-codreanu-interesat-de-experienta-poloneza-in-20292_242474.html

Modelul de transport public municipal din orașul Lublin ar putea servi drept exemplu pentru dezvoltarea domeniului similar din Chișinău. Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, aflat în deplasare în Polonia, a vizitat Compania municipală de transport a orașului Lublin și s-a arătat impresionat de modul de gestionarea serviciului public de pasageri din țara gazdă.

Ruslan Codreanu și-a exprimat speranța de a prelua la Chișinău din experiența colegilor de la Lublin, la capitolul prestării serviciilor de transport public. „Sunt sigur că e posibil să modernizăm transportul public din oraș, prin comasarea celor două întreprinderi de transport: RTEC și PUA. O singură întreprindere municipală, cu o viziune unică de dezvoltare, transparentă și tehnologizată va îmbunătăți calitatea serviciului public de transport pasageri din oraș", a conchis edilul capitalei.

De asemenea, în cadrul vizitei, Ruslan Codrean și Vitalie Butucel, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație s-au deplasat la sediul Companiei „URSUS" producător de troleibuze, autobuze și tractoare, unde s-a familiarizat cu activitatea, procesul tehnologic și de producere al uzinei.

Menționăm că Ruslan Codreanu se află într-o vizită de lucru în Polonia, orașul Lublin, în perioada 07-10 noiembrie, a.c.

 

 

09.11.2018

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md