Primăria va realiza un studiu cu privire la identificarea spațiilor din Chișinău unde pot fi proiectate și amenajate parcări

https://www.chisinau.md/ro/primaria-va-realiza-un-studiu-cu-privire-la-identificarea-spatiilor-20292_244747.html

Primăria municipiului Chișinău anunță că Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, va contracta o companie, ce va realiza o bază de date, unde se vor regăsi toate spațiile din municipiu pe care pot fi amenajate parcări. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Victor Chironda în cadrul ședinței operative.

„Vom începe cu centrul orașului. Urmează să identificam acele străzi unde prin redimensionarea benzilor, prin marcaje și semnalizare pot fi amenajate locuri de parcare”, a declarant Victor Chironda.

Astfel, operatorul economic care va fi desemnat urmează să execute lucrările cu privire la determinarea zonelor, inclusiv a spațiilor în permetrul stradal, pentru amenajarea și proiectarea parcajelor.

Amintim că la mijlocul lunii septembrie, Primarul general, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan și cu șeful Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, unde s-a discutat despre inițierea proiectelor de amenajare a parcărilor SMART (automatizate) pe teritoriul capitalei.

02.11.2020

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md