Planul de acțiuni privind amplasarea și evacuarea unităților de comerț ambulant

https://www.chisinau.md/ro/planul-de-actiuni-privind-amplasarea-si-evacuarea-unitatilor-de-comert-20292_242408.html

Primăria municipiului Chișinău anunță că unitățile de comerț ambulant amplasate în sezonul estival pe străzile și în zonele de agrement din capitală urmează a fi evacuate până la 1 noiembrie a.c.

În acest sens, un plan de acțiuni, care urmează să reglementeze modul de amplasare și evacuare a unităților de comerț ambulant (chioșcuri, tonete, rulote, etc.) a fost prezentat luni,15 septembrie în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii. 

De asemenea, planul de acțiuni prevede și măsuri de evacuare etapizată a gheretelor de pe străzile și din zonele unde este interzisă desfășurarea comerțului ambulant stradal. Astfel, o serie de recomandări similare au fost expuse în cadrul unui raport prezentat de către Grupul de lucru, care a examinat și evaluat modul de amplasare/reamplasare a gheretelor din orașul Chișinău.

În acest context, primarul general interimar a solicitat Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, prezentarea conceptului de organizare a comerțului stradal pe perioada sezonului estival din capitală. „Sper că în 2019 să nu existe cazuri de amplasare ilegală a unităților de comerț ambulant, iar abordarea municipalității la acest capitol trebuie să fie egală în raport cu toți agenții economici", a subliniat Ruslan Codreanu.

Conceptul de organizare a comerțului stradal în municipiul Chișinău, aflat la etapa de elaborare, urmează să stabilească cerințele estetice, sanitare, dar ți parametrii fizici unici, modele de design-tip pentru toate tipurile de instalații comerciale stradale. 

 

15.10.2018

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md