Plantarea arborilor și arbuștilor în sectorul Centru, Scuarul destinat persoanelor cu deficiențe de vedere din str. Pietrarilor (Galerie Foto)

https://www.chisinau.md/ro/plantarea-arborilor-si-arbustilor-in-sectorul-centru-scuarul-destinat-persoanelo-20292_272109.html

Angajații Preturii sectorului Centru, împreună cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din Moldova, Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă, Fundația pentru dezvoltare Ecologocă „ECODAVA”, IPLT „Academia Copiilor”, Direcția pentru protecția Copilului, sectorul Centru și locatarii din sector, cca 140 de persoane, au plantat sâmbătă peste 3000 de arbori și arbuști în Scuarul din str. Pietrarilor, 14/4, destinat persoanelor cu deficiențe de vedere. 

Copacii și arbuștii sădiți sunt de specie: tei, arțar, chiparos, lemn câinesc și spiree. 

Scuarul a fost reabilitat anul trecut, din surse municipale, la solicitarea Asociației Nevăzătorilor.

Lucrările au prevăzut amenajarea aleilor pietonale, a stadionului multifuncțional, instalarea sistemului de iluminat nocturn și a terenul de joacă și de fitness.

De asemenea, a fost aplicat pavaj tactil și amenajate balustrade, pentru a facilita orientarea persoanele cu necesități speciale.

12.11.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md