O companie niponă va sprijini copiii refugiați din Ucraina

https://www.chisinau.md/ro/o-companie-nipona-va-sprijini-copiii-refugiati-din-ucraina-20292_247589.html

Primăria municipiului Chișinău informează că o companie niponă este interesată de problema copiilor refugiaților ucraineni, în vederea integrării acestora în sistemul educațional din Ucraina și din Republica Moldova.

Agentul economic japonez și-a exprimat interesul pentru identificarea necesităților copiilor de refugiați, în vederea facilitării accesului și integrării lor în sistemul educațional autohton și ucrainean.

În acest sens, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici și reprezentanții companiei nipone IC Net Limited la Chișinău, au efectuat o vizită de studiu în instituțiile municipale, care oferă servicii educaționale și sociale copiilor refugiați din Ucraina și familiilor acestora.

Reprezentanții japonezi au vizitat patru instituții municipale, care oferă servicii educaționale, sociale și medicale destinate copiilor refugiați și familiilor acestora:

·        Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști. Aici își petrec vacanța de vără 180 de copii, dintre care 82 elevi din Ucraina;

  • Complexul educațional Gimnaziu-grădiniță „STEAM" (fostul Gimnaziu-internat nr. 3), instituție beneficiară a proiectului „Eficiența energetică şi reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău", lansat de Primăria Municipiului Chișinău în anul 2021;
  • Liceul Teoretic „Mihail Koțiubinscki", care pe parcursul anului de studii 2021-2022 a instruit 450 de elevi, dintre care 50 sunt copii refugiați din Ucraina;
  • Centrul de plasament pentru refugiați din str. Studenților, 7/5. În prezent, în cadrul instituției sunt cazate 100 de persoane (63 de adulți și 37 de copii). Zilnic, aici sunt distribuite pachete de asistență umanitară, în total fiind oferite peste 30 de mii de colete.

În context, Angela Cutasevici a salutat interesul și dorința de implicare a companiei nipone IC Net Limited, în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina în Republica Moldova, care merită o copilărie mai frumoasă și plină de griji.

29.07.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md