Inaugurarea blocului de grădiniță al Complexului Educațional Liceul - Grădiniță „Kiril și Metodiu” din sectorul Râșcani

https://www.chisinau.md/ro/inaugurarea-blocului-de-gradinita-al-complexului-educational-liceul-gradinita-20292_243298.html

Primăria municipiului Chişinău informează că pe 15 octombrie, a.c., va fi inaugurat, după reparație capitală, blocul de grădiniță al Complexului Educațional Liceul - Grădiniță „Kiril și Metodiu” din str. A. Hâjdeu, 72

Primăria municipiului Chişinău informează că pe 15 octombrie, a.c., va fi inaugurat, după reparație capitală, blocul de grădiniță al Complexului Educațional Liceul - Grădiniță „Kiril și Metodiu" din str. A. Hâjdeu, 72, cu 4 grupe de copii și instruire în limba rusă. Costul lucrărilor de reparație, în urma desfășurării licitației, este de 6,6 milioane de lei.

În cadrul instituției vor fi deschise 4 gupe noi de grădiniță pentru instituționalizarea a 100 de copii din sectorul Râșcani. Realizarea proiectului vine ca urmare a reorganizării Liceului Teoretic „Kiril și Metodiu", din data de 01.09.2019 în Complex Educațional liceu-grădiniță, cu instruire în limba rusă.

Lucrările de reabilitare a edificiului s-au desfășurat în perioada: 06.06 - 07.10.2019 și au vizat replanificarea spațiilor, reparația tavanelor și a pereților, schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor și a terenului de joacă.

Clădirea instituției a fost dată în exploatare în anul 1981 și consta din 3 blocuri de studii, cu o capacitate totală de circa 1600 locuri, iar din anul 2009, în procesul educațional erau utilizate doar două blocuri.

Decizia autorităților municipale de a deschide grupe de grădinițe în cadrul instituției existente a fost motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, insuficiența locurilor în grădinițele din sector, cât și neutilizarea vreme de peste 10 ani a unui bloc de studii din cadrul liceului.

Inițial, finalizarea lucrărilor a fost planificată pentru 30 decembrie 2019, însă s-a reușit realizarea acestora mai devreme, către 07 octombrie, a.c.. Mobilierul, inventarul moale, vesela și alte dotări sunt achiziționate, iar la 15 octombrie ora 10.00 va avea loc deschiderea oficială a instituției de învățământ preșcolar.

 

 

11.10.2019

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md