Edilul capitalei întreprinde o vizită la Viena, Austria

https://www.chisinau.md/ro/edilul-capitalei-intreprinde-o-vizita-la-viena-austria-20292_274998.html

Primarul General, Ion Ceban efectuează o vizită de lucru în capitala Austriei, pentru a consolida relațiile cu administrația vieneză și a pune bazele unor noi inițiative comune.

În cadrul vizitei, edilul capitalei va avea mai multe întrevederi, iar capitala Austriei, care este în topul orașelor la capitolul confort urban, poate oferi în continuare Chișinăului multe proiecte de succes.

„Avem un parteneriat extraordinar cu Primăria Vienei, cu orașul care este topurile privind confortul urban și soluțiile urbane din lume. Avem subiecte de discutat privind competențele primăriei în domeniul gestionării traficului și soluțiile care pot interveni, inclusiv cu proiecte-pilot. De asemenea, vom discuta proiecte legate de digitalizare. Până acum am avut o asistență extraordinară din partea Vienei pe partea de echipamente, mașini, consultanță și mă bucur că putem să realizăm aceste parteneriate împreună”, a declarat primarul Ion Ceban într-o intervenție live din Viena.

Edilul a precizat că, în ultimii ani, Chișinăul a dezvoltat peste o sută de parteneriate viabile care au fost deja realizate sau încă sunt implementate. Municipalitatea are proiecte bilaterale cu orașe din România, cu orașe și capitale europene, cu orașe din Turcia, Israel, SUA etc.

 

29.09.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md