De Hramul instituției, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” a organizat un Simpozion științific cu participare internațională „Zilele medicale ale instituției” (VIDEO)

https://www.chisinau.md/ro/de-hramul-institutiei-imsp-spitalul-clinic-municipal-sf-arhanghel-mihail-20292_272410.html

Reprezentanți ai municipalității, cadre universitare, doctori de la spitalele din România, reprezentanți ai ministerului Sănătății etc. au participat luni la Simpozionul științific internațional „Zilele medicale ale Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail", care se propune să devină eveniment tradițional.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat în discursul său din cadrul Forului că în ultimi 3 ani, la acest spital au fost renovate și deschise secții noi, a fost creat Centrul municipal de reabilitare medicală, a fost inaugurată Secția de imagistică și radiologie. Totodată, această instituție este prima din Republica Moldova care a intrat în circuitul COVID în perioada pandemică. Doar în anul 2022, investiția municipalității pentru această instituție a fost de peste 20 milioane lei.

„De asemenea, prin efort comun, s-a reușit achiziționarea unui tomograf performant, iar grație acestui fapt, spitalul oferă beneficiarilor servicii specializate la cel mai înalt nivel", a mai spus viceprimarul.

Directorul spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail", Mihai Ciobanu, dr. în științe medicale, conferențiar universitar, a menționat că prin desfășurarea Zilelor medicale ale Spitalului, instituția contribuie la sporirea performanței profesionale a personalului medical și la eficientizarea unității medicale, integrând medicina modernă cu cea clasică. Cu atât mai mult, cu cât evenimentul se desfășoară în Anul lucrătorilor medicali din municipiul Chișinău, decretat prin decizia CMC. „Ne-am propus ca evenimentul de azi să devină un punct de reper pentru medicina autohtonă, cu o semnificație aparte pentru identitatea noastră socială, profesională și culturală", a mai menționat managerul spitalului.

În prezent, în cadrul IMSP SCM „Sf. Arhanghel Mihail" activează cca 500 de angajați, care se îngrijesc de 355 de pacienți/paturi. Anual de serviciile instituției beneficiază peste 16 mii de persoane. Iar pe perioada pandemică prin COVID-19 numărul de pacienți s-a dublat.

Unitatea medicală își desfășoară activitatea de 193 de ani. 

21.11.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md