A fost lansată Campania de plantare a arborilor în orașul Chișinău, ediția 2022

https://www.chisinau.md/ro/a-fost-lansata-campania-de-plantare-a-arborilor-in-orasul-20292_272106.html

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, în capitală a fost dat startul Campaniei de plantare a arborilor, ediția 2022.

În Parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani, a fost plantată Aleea Prieteniei, împreună cu reprezentanții a peste 30 de etnii conlocuitoare din capitală.

La eveniment au participat responsabili municipali, șefi de subdiviziuni și de întreprinderi municipale, reprezentanți ai organizațiilor etno-culturale și voluntari.

Primarul General, Ion Ceban, a declarat că inițiativa de plantare a noii alei are și un mesaj sugestiv: de a conlocui cu toții împreună în pace și înțelegere, iar arborii care vor crește ne vor aduna la umbra lor mulți ani înainte.

Edilul a precizat că până la finele lunii curente, municipalitatea și-a propus să planteze 60 de mii de copaci.

În Parcul „La Izvor" au fost completate cu arbori și arbuști și alte spații, iar sistemul de irigare, instalat recent, va contribui la înrădăcinarea noilor plantații.

Sădirea arborilor continuă în toate sectoarele urbei.

În acest an vor fi sădiți arbori tineri în toate parcurile și scuarurile care au fost reabilitate în ultima perioadă. De asemenea, vor fi organizate plantări pe aliniamentele stradale, unde arborii lipsesc sau au fost tăiați deoarece prezentau pericol pentru trecători; pe teritoriile școlilor și grădinițelor, în special în curțile celor 90 de instituții care au avut de suferit în urma calamităților din vara trecută. 

12.11.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md