Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Philippe Maystadt

   2677

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a avut  astăzi o întrevedere cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Phillipe Maystadt. Edilul Capitalei i-a mulţumit înaltului oaspete de la BEI pentru prima sa vizită la Chişinău, invitându-l să ne viziteze oraşul şi cu alte ocazii.

Dorin Chirtoacă l-a informat pe preşedintele BEI despre activitatea administraţiei publice locale: posibilităţile bugetului municipiului Chişinău şi ramurile finanţate din aceste surse, despre problemele de infrastructură cu care se confruntă Capitala, dar şi despre beneficiile în urma implementării Proiectului de dezvoltare a transportului electric din municipiu – achiziţionarea celor 102 troleibuze, cu susţinerea financiară a UE, inclusiv a Băncii Europene de Investiţii.

La rândul său, Phillipe Maystadt s-a interesat de problemele stringente ale municipiului Chişinău, exprimând disponibilitatea BEI de a finanţa şi alte proiecte pentru capitală.

În acest sens, primarul Dorin Chirtoacă a informat conducerea BEI despre necesitatea iniţierii unor proiecte municipale de eficienţă energetică şi anume: de termoizolare a blocurilor instituţiilor sociale (şcoli, grădiniţe, spitale), dar şi a caselor de locuit multietajate, în condiţiile când costul gazelor naturale importate din Rusia creşte în permanenţă, iar posibilităţile bugetare şi veniturile cetăţenilor sunt limitate.  


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău