Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a primit în vizită o delegație din înalți reprezentanți ai instituțiilor publice din Polonia

   1122

Primăria Municipiului Chișinău informează că o delegație din înalți reprezentanți  ai instituțiilor publice din Polonia au fost primiți în vizită de viceprimarii Olga Ursu, Ilie Ceban și Angela Cutasevici.

Viceprimarii municipiului Chișinău și oaspeții din Polonia au discutat despre crearea punților de comunicare și stabilirea parteneriatelor pe termen lung.

De asemenea, în cadrul întrevederii, au fost enunțate acțiunile Primăriei Municipiului Chișinău în vederea gestionării problemelor refugiaților din Ucraina, prin intermediul proiectelor municipale din domeniul social. Experiența privind gestionarea crizei refugiaților a fost subiectul-cheie discutat în cadrul întrevederii, Polonia fiind și ea una dintre țările care a resimțit consecințele crizei umanitare prin care trece statul vecin.

Expertiza membrilor delegației și ponderea instituțiilor pe care le reprezintă aceștia sunt componente care odată-n plus pun în evidență importanța colaborărilor cu actori sociali internaționali.

Delegația poloneză este formată din înalți demnitari precum: Paweł Kowal - deputat în Parlament, vicepreședinte, Comisia pentru afaceri externe; Jacek Czaputowicz - Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei (2018-2020); Karol Przywara - Director al Fundației Caucaz; Bartłomiej Kot - Director de program, Forumul de securitate de la Varșovia; Ihor Havrylyuk - Asistent de advocacy, Fundația Pulaski și Tomasz Smura - Director de cercetare, Fundația Pulaski.

Din primele zile ale declanșării războiului din Ucraina, Primăria Municipiului Chișinău s-a aflat în prima linie, demonstrând capacitate de gestionare promptă, implicare maximă a structurilor administrative, reușind să intervină profesionist în condițiile unor situații excepționale fără precedent.

Primăria Municipiului Chișinău rămâne a fi un partener de încredere pentru reprezentanții instituțiilor internaționale, dar și un aliat puternic în depășirea provocărilor comune.