Prezentarea rezultatelor cercetării sociologice privind necesitățile locuitorilor municipiului Chișinău, realizat de Compania Date Inteligente

   611

Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 21 noiembrie 2022, a recepționat rezultatele cercetării sociologice ca instrument de implicare participativă în luarea unor decizii importante ce țin de dezvoltarea municipiului Chișinău.

Cercetarea sociologică reprezintă un proiect realizat prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022. 

Astfel, în perioada august - septembrie 2022, Compania Date Inteligente (iData), a realizat un studiu sociologic privind necesitățile locuitorilor municipiului Chișinău.

La sondaj au participat în total 1522 de respondenți din municipiul Chișinău, dintre care 53.6 %  au fost femei și 47.4 % bărbați. 

Scopul principal al chestionarului a fost de a determina câteva aspecte importante după cum urmează: nivelul de satisfacție al locuitorilor din municipiul Chișinău, înțelegerea atitudinii generale privind calitatea transportului public, siguranța deplasărilor, accesibilitatea pe străzile capitalei, măsura în care sunt acoperite necesitățile și condițiilor de trai din preajma blocurilor de locuit, precum și modul în care locuitorii evaluează activitatea întreprinderilor municipale și a Primăriei Chișinău în ansamblu.

De asemenea, în cadrul studiului au fost abordate și prezentate date referitoare la următoarele domenii: activitatea transportului public, gestionarea spațiilor verzi și a fondului locativ, mobilitatea cetățenilor, ordinea și siguranța publică.

Menționăm că în baza rezultatelor studiului a fost propuse către APL Chișinău un set de recomandări:

- Crearea și amenajarea locurilor de parcare;

- Reparația infrastructurii din interiorul cartierelor locative;

- Acordarea unei atenții mai mari situației câinilor maidanezi;

- Continuarea reparației străzilor și trotuarelor;

- Promovarea colectării și sortării deșeurilor;

- Continuarea amenajării terenurilor de joacă pentru copii;

- Creșterea nivelului de securitate;

- Creșterea eficienței energetice a clădirilor;

- Crearea de noi spații de comercializare a produselor agricole;

- Amenajarea în continuare a spațiilor verzi.

 Prezentarea