Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări privind activitatea şefului adjunct al Direcției generale educație, Alexandru Fleaş

   2897

Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a informaţiei privind revenirea în funcţie a șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, Direcţia relaţii publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

-         La data de 30 noiembrie 2017, Alexandru Fleaş a fost retras din funcţia de şef interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, funcţie pe care o deţinea începând cu data de 05.04.2017.

-         Alexandru Fleaş a fost eliberat din funcţia de șef al Direcției educație, tineret și sport din cauza managementului defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău, în special, neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor în grădiniţe, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la Liceul „Mihai Eminescu", motiv pentru care funcţionarul a fost sancţionat disciplinar, fiindu-i aplicată mustrare aspră.

-         După eliberarea din funcţia de şef al subdiviziunii, Alexandru Fleaş a revenit în funcţia ocupată anterior, cea de şef-adjunct al Direcţiei generale, conform legii, nefiind posibil de demis din această funcţie.

-         Ulterior, funcţionarul s-a aflat o perioadă îndelungată în concediu medical, iar de câteva zile a revenit la serviciu, în calitate de şef-adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport.