Precizări în legătură cu informațiile difuzate în spațiul public referitor la pregătirea locurilor de veci pentru potențialele victime ale COVID-19

   2262

Primăria municipiului Chișinău dezminte informațiile apărute în spațiul public referitor la pregătirea a cca 1500 locuri de înhumare pentru potențialele victime ale infecției COVID-19. Informațiia nu corespnde realității și induce o stare de panică socială.

Astfel, calificăm informația distribuită drept un fals, deoarece angajații cimitirului „Sfântul Lazăr" desfășoară lucrări de săpare a gropilor în regim obișnuit de activitate (20-25 zilnic) și acest lucru ar rămâne neobservat dacă ne-am afla în altă situație, decât cea de epidemie.  

Totodată informăm că în în scopul asigurării înhumărilor, inclusiv a victimelor COVID-19, în cadrul cimitirului „Sfântul Lazăr" a fost repartizat un sector nou, cu numărul 277. Acolo au fost săptate, în scop de rezervă, circa 100 de gropi pentru înhumări curente și nicidecum 1500 cum sunt vehiculate în unele reportaje.

Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" solicită dezmințirea informației precum că autoritățile publice ale Republicii Moldova ar pregăti 1500 de morminte pentru potențialele victime ale COVID-19, scuze publice, precum și acordarea dreptului la replică pe subiectul în cauză.