Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O delegație de la Primăria Chișinău a participat la Smart City Expo World Congress (SCEWC)

   864

O delegație a Primăriei Municipiului Chișinău, condusă de Primarul general, Ion Ceban, au participat la invitația colegilor din România la Fira de Barcelona, la Smart City Expo World Congress (SCEWC), cel mai prestigios târg dedicat soluțiilor Smart City la nivel global.

În acest an, evenimentul cu tema „Orașe inspirate de oameni" a reunit peste 1000 de expozanți și sute de experți internaționali.

Edilul capitalei, împreună cu ceilalți membri ai delegației de la Chișinău au discutat cu reprezentanți din diferite state, care au reușit să implementeze tehnologii și soluții moderne în ceea ce privește mobilitatea şi siguranţa urbană.

„Multe idei privind transformarea urbană pot fi preluate și implementate la Chișinău, chiar dacă posibilitățile noastre financiare sunt mai modeste față de alte țări, care sunt destul de avansate în această privință. Ne dorim să preluăm multe practici, pentru a dezvolta cât mai mult capitala, iar în acest sens am discutat cu experți și potențiali parteneri, care ne-ar putea ajuta în diverse proiecte, pentru a avea o infrastructură eficientă", a menționat Ion Ceban.

Membrii delegației de la Chișinău la Barcelona au planificate mai multe întrevederi pe diverse domenii de activitate.