Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate pe parcursul săptămânii 16-22 ianuarie 2023

   831

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 16-22 ianuarie 2023, drumarii din capitală au intervenit pe carosabil în toate sectoarele orașului, inclusiv în suburbii, la lichidarea situațiilor de avariere, cu beton asfaltic rece și suprimat, pe o suprafață totală de 1165 m².  

În același timp, angajații ÎM Regia „Exdrupo”, au fost implicați la reparația și curățarea sistemului pluvial, fiind executate intervenții la 108 elemente ale canalizării pluviale.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute s-a acordat o atenție sporită lucrărilor de salubrizare a străzilor, a pasajelor subterane și a stațiilor de așteptare a transportului public. Totodată, 26 de artere principale au fost spălate mecanizat, pe timp de noapte, de reziduurile de material antiderapant.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță 40 de indicatoare rutiere, iar alte 43 de obiective noi au fost montate pe diverse străzi din capitală. Mai mult, în zonele trecerilor pietonale din preajma unor instituții de învățământ au fost instalate 4 deliniatoare și 10 limitatoare de viteză.