Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea Programului Municipal „Centrul de Tineret Mobil”

   1201

Primăria Municipiului Chișinău a lansat vineri, 26 mai, curent, Programul Municipal ,,Centrul de Tineret Mobil” destinat tinerilor din capitală. Scopul acestui program este de a oferi servicii prietenoase tinerilor și de a-i informa despre oportunitățile de dezvoltare de care pot beneficia în Municipiul Chișinău prin intermediul celor 5 centre de tineret din sectoare.

Astfel, pe parcursul sezonului estival, prin intermediul Centrului de Tineret Mobil vor fi organizate activități în 135 de spații publice din Chișinău.

Lucrătorii de tineret și tinerii voluntari cu ajutorul trotinetelor se vor deplasa în zonele periferice ale capitalei, parcuri și scuaruri, zone verzi, cartiere, pentru a informa tinerii despre activitățile și programele pe care le implementează Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

În cadrul evenimentului, desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că actualmente pentru a dezvolta sectorul de tineret municipalitatea alocă de trei ori mai mute surse financiare din buget, în raport cu anii precedenți.

„Iar pentru a facilita accesul reprezentanților Centrului de Tineret Mobil către beneficiari serviciile municipale continuă să amenajeze infrastructura destinată transportului alternativ. Pentru aceasta sunt amenajate benzile dedicate în sectorul Râșcani, care vor fi ulterior conectate cu cele din sectoarele Buiucani, Centru și Botanica”, a conchis Ion Ceban.

Menționăm că, pe parcursul anului precedent, cu suportul UNICEF Moldova, a fost achiziționat un automobil cu care echipa Centrelor de Tineret se deplasează pentru a oferi servicii tinerilor și a organiza activități pe teren.