La Chișinău s-a desfășurat primul Festival al Transportului Alternativ

   1115

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 august 2022, pe strada Albișoara (aleea pietonală Albișoara, intersecție cu str. Mihai Viteazul), a avut loc Festivalul Transportului Alternativ - Alternocity Chișinău 2022.

Evenimentului a fost deschis prin startul marșului ,,AlternoHora", unde participanți au parcurs străzile orașului pe bicicletă, trotinetă, role sau motociclete electrice.

Pe parcursul zilei de duminică, pe strada Albișoara au avut loc mai multe activități distractiv-sportive: campionatul la ciclism; campionatul Moto Gymkhana Moldova; campionatul pe role; spectacole demonstrative de ridicare a bușteanului, anvelopei și tracțiunea unui tractor; concursuri privind siguranța rutieră, competiție de mâncare a pizzei la viteză, plimbări cu motocicleta etc.

Potrivit organizatorilor: Primăria Chișinău și partenerii, scopul activităților desfășurate la festival a fost de a educa tânăra generație promovând mersul pe jos, folosirea bicicletei, trotinetei, rolelor precum și a altor forme de deplasare.

În acest context, Primarul General, Ion Ceban, participant la AlternoHoră, a mulțumit tuturor partenerilor implicați din diverse domenii de activitate ale capitalei, precum și responsabililor municipali, pentru implicarea și buna organizare, în premieră, a Festivalului Transportului Alternativ - „Alternocity Chișinău 2022".

De asemenea, edilul capitalei a menționat că în toamna anului curent, va fi organizat un eveniment similar, în perioada 16-22 septembrie, care va marca Săptămâna Mobilității Europene (activități, campanii de informare, evenimente în aer liber), în cadrul Proiectului „Move IT Like Lublin - Inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din Chișinău".

E de menționat că, programul Festivalului Transportului Alternativ - „Alternocity Chișinău 2022" a prevăzut activități pentru toate vârstele, la care au participat de la copii mici până la sportivi profesioniști. Iar la final toți câștigătorii au fost premiați.