Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea scuarului „Miorița" din cartierul Telecentru al capitalei

   1052

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi a fost inaugurat scuarul „Miorița" din cartierul Telecentru al capitalei. Obiectivul a fost amenajat de municipalitate pe spațiul public din preajma blocurilor de locuințe din str. Miorița, 3/2.    

La eveniment a participat, Primarul General, Ion Ceban, sculptorul Veaceaslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Municipiului Chișinău, precum și reprezentanți ai administrației publice locale.

E de menționat că proiectul de amenajare a constat în pavarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului nocturn, revitalizarea zonei verzi cu instalarea sistemului automatizat de irigare, precum și instalarea camerelor de supraveghere video. De asemenea, în perimetrul scuarului au fost amenajate terenuri de fitness și de joacă pentru copii, precum și mobilier urban, bănci și coșuri de gunoi.

Tot aici, Primăria Chișinău și sculptorul Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Municipiului Chișinău a inițiat proiectul de amplasare a sculpturii care ilustrează personajele din balada „Miorița", menită să devină un simbol al zonei verzi și a străzii care-i poartă numele, un viitor loc de atracție pentru cetățeni și oaspeții capitalei.

Lucrările de amenajare a scuarului „Miorița" au fost executate pe durata a 7 luni.