În cadrul acțiunii de înverzire de sâmbătă, pe teritoriul capitalei au fost plantați cca 12 mii de arbori

   2260

Primăria municipiului Chișinău a desfășurat astăzi o nouă acțiune de plantare a arborilor, din cadrul Campaniei de înverzire a teritoriului capitalei, cu participarea a 1455 de persoane. De această dată, angajaților municipalității li s-a alăturat efectivul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, care a participat la plantare.

Astfel, doar în Parcul „Valea Morilor", perimetrul str. Drumul Viilor, Academiei, Trifan Baltă, au fost sădiți 1000 de puieți, iar în toate sectoarele - circa 12 mii de arbori de diferite specii.

Reprezentanții municipalității au plantat arbori și arbuști, pe următoarele adrese:

Pretura Botanica: Pădurea - Parc Muncești, bd. Dacia, 50 (Porțile Orașului);

Pretura Buiucani: șos. Balcani, în perimetrul str. Alba Iulia - str. Liviu Deleanu;

Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor", în perimetrul str. Drumul Viilor - str. Academiei, str. Trifan Baltă; teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector;

Pretura Ciocana: Pădurea - Parc „Râșcani", Pădurea - Parc „Nicolae Milescu - Spătarul", Scuarul „Ginta Latină", curțile blocurilor de locuințe, teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector;

Pretura Râșcani: Pădurea - parc din str. Florilor, colț cu Calea Orheiului, Scuarul din str. Nicolae Dimo, 7/3.

Materialul săditor a fost pus la dispoziția APL Chișinău de către Agenția de Stat „Moldsilva”, iar obiectivul Primăriei este ca în toamna curentă să fie plantați în parcuri, zone verzi, curți de blocuri, circa 100 mii de copaci.

În context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice, de a participa activ la acțiunile de plantare a arborilor, pentru a avea un oraș mai verde și aer mai curat.