Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În anul 2021 municipalitatea a sprijinit financiar inițiativele organizațiilor de tineret din Chișinău

   1091

Primăria Chișinău informează că în anul 2021, organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă din municipiul Chișinău, au beneficiat de sprijin financiar în cadrul Programului municipal de Granturi mici.  

Astfel, 11 organizații de tineret și grupuri de inițiativă, dintre care 7 din Chișinău și 4 din suburbiile capitalei, au beneficiat de asistență în cadrul programului desfășurat cu genericul: „Tinerii vin cu ideea, iar municipalitatea îi susține!".

Au fost susținute proiectele ce au contribuit la realizarea politicilor de tineret la nivel municipal, în baza a patru priorități: participarea tinerilor și voluntariat; servicii pentru tineri și sănătatea tinerilor; oportunități economice pentru tineri; angajarea în câmpul muncii și consolidarea sectorului de tineret.

În cadrul proiectelor inițiate de către organizații/grupuri de inițiativă au fost implicați 565 de tineri beneficiari direcți și circa 4365 de tineri beneficiari indirecți.

În contextul finalizării proiectului, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că pentru anul 2022, programul municipal de granturi are valoarea de 500 mii lei și urmează a fi lansat pe parcursul lunii februarie a.c.  

Edilul a precizat că aceste investiții sunt realizate de municipalitate pentru viitorul capitalei, ca tinerii să rămână acasă, iar pentru proiectele dedicate tinerii generații anual este majorat bugetul în acest sens.