Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Festivalul „Te salut, Chișinău!”, ediția a II-a, dedicat aniversării a 586-a de la prima atestare documentară a Chișinăului

   1187

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii curente: 14-17 iulie 2022, în capitală se va desfășura Festivalul „Te salut, Chișinău!", dedicat celei de-a 586-a aniversări de la prima atestare documentară a orașului.

Activitățile din cadrul Festivalului se vor desfășura pe strada pietonală Eugen Doga, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" și în preajma Porților Sfinte (Arcul de Triumf).

Agenda evenimentului include diverse activități cultural-artistice: spectacole de muzică populară, ușoară etc., târguri ale meșterilor populari și artizanali, reprezentații teatrale, ateliere, expoziții, proiecții de filme documentare, activități pentru copii și bucătărie moldovenească tradițională.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, Primarul General, Ion Ceban, a lansat invitația de participare la Festivalul „Te salut Chișinău!", tuturor chișinăuienilor, dar și oaspeților capitalei.

„Chișinău este orașul pentru fiecare și trebuie să fie în continuă dezvoltare și în activitate. Iar asemenea acțiuni, cu muzică, teatru, expoziții și activități pentru cei mici ne adună împreună și ne fac să ne simțim bine împreună cu toți membrii familiei și cu toată comunitatea", a menționat edilul.