Evacuarea garajelor improvizate de pe terenul din bd. Mircea cel Bătrân, 26/4, sectorul Ciocana

   1650

Serviciile municipale de profil vor iniția evacuarea construcțiilor improvizate ale unei parcări auto de pe terenul din bd. Mircea cel Bătrân, 26/4. Decizia autorităților administrației publice locale vine ca urmare a mai multor tentative de edificare a unor blocuri locative pe adresa respectivă, de către agentul economic, care a beneficiat de arenda terenului.

Spațiul public cu suprafața de 0,5 ha a fost dat în locațiune vreme de 20 ani. Recent  Consiliul municipal Chișinău a refuzat prelungirea relațiilor contractuale pentru această adresă.

Prezent la fața locului, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu i-a asigurat pe locatarii din preajmă că în această zonă nu vor fi construite blocuri, întrucât au fost întreprinse toate măsurile legale, iar terenul a revenit în proprietate municipală. „Vom amenaja aici o zonă verde pentru ca cetățenii să beneficieze de un spațiu de recreere modern", a declarat edilul capitalei.

E de menționat că la solicitările locuitorilor din bd. Mircea cel Bătrân, 26/4, autoritățile locale vor amenaja un scuar, cu instalarea unui teren de joacă pentru copii, a aleilor pietonale, iluminatului public și mobilierului urban, precum și amenajarea locurilor de parcare auto.