În perioada de trecere de la versiunea veche la cea nouă, ambele site-uri vor funcționa în paralel.
Informația a fost migrată și referențiață. La moment compartimentele sunt aranjate conform versiunii vechi pentru a facilita regăsirea rapidă a informației.

Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea Forumului Investițional Chișinău

   1821

Primăria Capitalei informează că în perioada 30 - 31 mai 2019, la  Chișinău, va fi organizată prima ediție a „Forumului Investițional Chișinău". Inițiativa aparține Administrației publice locale și are drept scop atragerea fluxurilor investiționale pe  domenii cu potențial de dezvoltare în municipiul Chișinău, prin intermediul investitorilor străini.

La reuniune sunt așteptați peste 500 de participanți: delegații oficiale ale orașelor înfrățite cu Chișinăul, comunitățile locale, semnatari ai acordurilor de cooperare / memorandumuri, investitori străini și locali, mediul academic, sectorul asociativ etc.  

Astfel, autoritățile locale mizează pe stabilirea unor parteneriate dintre municipalitate, investitori și mediul academic, în vederea prioritizării problemelor urbei și identificarea de soluții prin transfer de experiență, expertiză, inovații, tehnologii și finanțare, pentru proiecte necesare Chișinăului.

Potrivit lui Viorel Chivriga, consilier municipal și inițiator al Proiectului, printre  obiectivele principale ale Forumului sunt: stabilirea parteneriatelor de durată între administrația publică locală și comunitatea de afaceri, identificarea și promovarea proiectelor investiționale de perspectivă și facilitarea dialogului între investitori și serviciile municipale.

Forumul va include paneluri de discuții, sesiuni plenare și vizite la întreprinderile municipale. Un loc important în cadrul evenimentului va fi acordat rolului pe care trebuie sa-l ocupe tinerii în economia municipiului Chișinău.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Citeste cu voce textul selectat WAY Linkuri WAY