Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Declarații de presă a Primarului General, Ion Ceban privind situația de la S.A. „Apă-Canal Chișinău” la data de 02.02.2023

   1160

Primarul General, Ion Ceban, a făcut joi o adresare către cetățenii orașului și către agenții economici, de a-și face rezerve de apă, deoarece există riscul de deconectare a S.A. „Apă-Canal Chișinău” (ACC) de la sursa de energie electrică.

Furnizorul de apă a acumulat datorii la achitarea către furnizori, inclusiv „Premier Energy” S.A. din cauza că tariful actual pentru apă și canalizare nu acoperă toate cheltuielile suportate lunar de întreprindere.

Edilul capitalei a mai menționat că distribuitorul de energie electrică a început deconectarea unor obiective ale ACC, deoarece termenul de achitare a datoriilor ACC către „Premier Energy” a expirat pe 1 februarie, a.c.

Autoritățile municipale declară că pentru problema ACC există 2 soluții: ajustarea tarifului pentru apă și canalizare, care ar permite funcționarea întreprinderii fără a acumula datorii sau intervenția Guvernului.

De asemenea, autoritățile municipale sunt în căutare de soluții cu distribuitorul de energie electrică pentru depășirea situației create.