Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concert extraordinar cu „ETHNO REPUBLIC” și Marcel Ștefăneț la Sala Palatului din București, cofinanțat de Primăria Chișinău

   1453

Colectivul-model „ETHNO REPUBLIC", condus de Marcel Ștefăneț, a prezentat miercuri seara, la Sala Palatului din București,un spectacol extraordinar „Spirit Românesc", iar Primăria Municipiului Chișinău a cofinanțat acest eveniment. Organizator principal al spectacolului este Marcel Ștefăneț, Artist al Poporului, reprezentant al Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural.

Pe scenă au evoluat artiști renumiți din Republica Moldova și România: Marcel Ștefăneț - autor, compozitor, dirijor al Proiectului, Marcel Pavel, Paula Seling, Cornelia Ștefăneț, Vlăduța Lupău, Laura Olteanu, Viorica Lupu, Olguța Berbec, Vlad  Miriță, Iordache Basalic, Tudor Ungureanu și ansamblul etnofolcloric „Ștefan Vodă", Ansamblul de dansuri „Dorul", Pitești, Ansamblul de copii „Opincuța" de la LT „Ion Creangă" din Chișinău.  

Viceprimarul Angela Cutasevici a salutat de pe scenă toți iubitorii de muzică de calitate, adusă la București de un colectiv artistic de la Chișinău. De asemenea, viceprimarul a felicitat toți românii cu ocazia Sărbătorii Naționale „Ziua României" și a mulțumit autorităților de peste Prut pentru susținerea care o acordă constant republicii noastre și în special, Chișinăului.

Primăria Chișinău a cofinanțat acest spectacol, alocând din buget 580 000 lei, care constituie o parte din cheltuielile de organizare și desfășurare a concertului ce a dat startul unui turneu frumos în tot spațiul românesc și în Republica Moldova, cu participarea artiștilor din România, Republica Moldova și alte țări europene.

Interpreta Paula Seling a înduioșat spectatorii din sală, interpretând piesa lui Eugen Doga, din filmul „Dulcea și tandră mea fiară".