Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O nouă rundă de consultări publice a proiectului bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2024

   500

Primăria Municipiului Chișinău informează că vineri au avut loc consultări publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipiului Chișinău pe anul 2024”.

La eveniment au participat membrii Consiliului pentru dezvoltarea identității turistice a municipiului Chișinău, de comun cu membrii ANTRIM, membrii Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova. 

Proiectul de buget municipal Chișinău a fost prezentat de către Olesea Pșenițchi, șefa Direcției Generale Finanțe și de către Elena Brăgaru, șef-adjunct al Direcției de profil. 

Veniturile generale ale bugetului municipal pentru anul 2024 se estimează în sumă de 7,56  miliarde lei și cheltuieli în sumă de 8,2 miliarde de lei.

Conform graficului, luni, ora 14:30, sala CMC, vor avea loc consultări pe buget cu membrii Consiliului consultativ economic, financiar și business-social responsabil în municipiul Chișinău, cu membrii Asociației investitorilor străini din R.M. (FIA), Camerei de Comerț Americane din R.M. (AMCHAM), Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor din RM „MĂR”, cu experții de la IDIS „Viitorul”, Expert Grup, Adept, Promo-Lex, cu membrii Programului Comunitatea mea, Primăria Municipală Alternativă Națională și Asociația Businessului European (EBA). 

E de menționat că vor fi organizate consultări asupra proiectului de buget 2024 în toate sectoarele orașului, în incinta Preturilor de sector și în incinta Primăriei Chișinău, unde sunt invitate toate părțile interesate.  

Graficul consultărilor publice asupra proiectului de buget este publicat pe site-ul oficial al Primăriei Chișinău.

Îndemnăm toate părțile interesate să analizeze proiectul de buget, să participe la consultări până la data de 21 iunie 2024 și să expedieze propuneri până la data indicată, pe adresa de email: elena.bragaru.dgf@cmc.md.