Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Angajații serviciilor gospodărești din subordinea municipalității se află în teren pentru remedierea situațiilor de avariere în urma furtunii din 11-12 iunie 2024

Angajații serviciilor gospodărești din subordinea municipalității se află în teren pentru remedierea situațiilor de avariere în urma furtunii din 11-12 iunie 2024

   367

Primăria Municipiului Chișinău informează că toți angajații și utilajele din dotarea întreprinderilor municipale sunt și astăzi în teren, intervenind pentru remedierea situațiilor de avariere apărute în urma furtunii din data de 11-12 iunie, a. c., dar și a cazurilor apărute recent ca urmare a ploilor abundente, care a îngreunat coronamentul arborilor.

Astfel, arborii și crengile căzute sunt evacuate, iar cioatele sunt scoase.

Pentru a asigura securitatea elevii și cadrelor didactice care participă la sesiunea examenelor de bacalaureat, o atenție suplimentară pentru evacuarea materialului lemnos este acordată locațiilor din preajma instituțiilor de învățământ general și cele de educație timpurie, dar și de pe teritoriul acestora.

Primăria Municipiului Chișinău ATENȚIONEAZĂ.

Codul Galben de instabilitate atmosferică a fost prelungit!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță, și pentru vineri, 14 iunie 2024, Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

Se prevăd ploi de scurtă durată, descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă de la 08:00 până la 13:00.

În acest context, Primăria Municipiului Chișinău face apel repetat către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, provocate de precipitații abundente, cetățenii care se află în afara locuinței sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori bătrâni, iar automobiliști să fie prudenți la drum și să ocolească șantierele în lucru / drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș.

Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.