Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului la Buzău, ediția a III-a

   1261

Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău au organizat în perioada de 1-4 iunie 2023, Zilele Chișinăului la Buzău, proiect ce se desfășoară al treilea al consecutiv.

Actuala ediție s-a desfășurat în cadrul Festivalului „Buzău Fest”. Din partea Chișinăului, la festivitate au fost prezenți artiști de valoare de la Chișinău și un grup de meșteri populari.

Astfel, pe 2 iunie, la stațiunea Sărata-Monteoru, a avut loc un concert cu participarea artiștilor: Marcel Ștefăneț și proiectul Ethno Republic, Brio Sonores, Adriana Ochișanu, Fetele din Botoșani și Viorica Lupu. De asemenea, pe scenă au evoluat: Loredana și Banda Agurida, Raluka și Proiectul Balkanic Sărata-Monteoru.

Totodată, pe 2 și 3 iunie 2023 a fost organizat un târg al meșterilor populari, la care au participat un șir de artizani din Republica Moldova.

Scopul evenimentului este de a promova valorile culturale, patrimoniul cultural și de a promova imaginea capitalei Republicii Moldova.

Viceprimarul Angela Cutasevici a felicitat buzoienii din partea APL Chișinău și a transmis salutări gazdelor, Consiliul Județean Buzău, pentru buna colaborare, în beneficiul locuitorilor din cele 2 orașe prietene. Viceprimarul a mai ținut să remarce că, grație susținerii Consiliului Județean Buzău, la Chișinău au fost realizate un șir de proiecte de infrastructură pentru oraș: reabilitarea unor scuaruri, a unui pasaj subteran în sectorul Botanica. iar în perioada următoare, la Chișinău se prevede edificarea unui monument dedicat eroilor români.