Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • În intersecții și în locuri-cheie din oraș au fost instalate plăcuțe informative, pentru a facilita orientarea turiștilor în spațiu, în raport cu obiectivele care pot fi vizitate

În intersecții și în locuri-cheie din oraș au fost instalate plăcuțe informative, pentru a facilita orientarea turiștilor în spațiu, în raport cu obiectivele care pot fi vizitate

   1309

Primăria Municipiului Chișinău informează că 5 instalații cu 40 de obiective turistice sunt primele elemente realizate în cadrul proiectului de lungă durată „You are Here!”, lansat de municipalitate, cu scopul facilitării orientării turiștilor în spațiul din capitală, în raport cu obiectivele care pot fi vizitate în raza a 500 m de la locul aflării lor.

Plăcile „You are Here”, montate în intersecții și locuri-cheie din capitală, au marcate pe suprafața lor obiective turistice din apropiere și gravate denumirile străzilor, pentru o mai bună orientare în spațiu. Acestea urmează a fi descoperite în mod întâmplător de către trecători, astfel devenind ghizi „pietonali” - ghizi utili pentru locuitorii și oaspeții capitalei.

Plăcile de ghidare pentru turiști sunt realizate din alamă și au diferite configurații, care copiază exact conturul pavajului din locul în care se află, devenind astfel părți integrante ale stratului pietonal.

Suplimentar, este gravat și un QR code, care duce pe platforma on-line www.visit.chisinau.md, unde sunt descrise mai detaliat obiectivele turistice marcate pe instalații.

Plăcuțele „You are Here” sunt amenajate în următoarele locații:

1. Primăria municipiului Chișinău

2. Turnul de Apă

3. Casa Herța

4. Intersecția străzii Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

5. Intersecția străzilor 31 August 1989 și A. Pușkin.

Concept și realizare: Atelier de design - Mihai Stamati.