Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, aflat în vizită oficială în Serbia, a avut o întrevedere cu Primarul municipiului Novi Sad, Milan Duric

   1002

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu o delegație reprezentativă de la Chișinău, a avut o întrevedere cu primarul municipiului Novi Sad, Milan Duric.

Cei doi edili au discutat despre viitoare colaborări între cele 2 orașe, în contextul când Municipiul Novi Sad are experiență în dezvoltarea politicilor de tineret, fapt ce a determinat obținerea în anul 2019 a titlului de Capitală Europeană a Tineretului.

Un alt domeniu la nivel municipal în care Novi Sad a obținut rezultate extraordinare este cel al culturii, orașul având diverse festivaluri internaționale, care adună în fiecare an mii de oameni din întreaga lume.

În anul 2021, Novi Sad a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Primarul General a ținut să remarce că noi putem prelua exemple de bune practici pe domeniile menționate, având în vedere că Primăria Chișinău investește și promovează mult domeniile de tineret și cultură.

De asemenea, părțile au convenit ca o echipă de la Chișinău să meargă în vizită de lucru la Novi Sad, cât mai curând.

Cele două municipalități își propun colaborări pe mai multe domenii.

În primăvara curentă va începe filmarea unei noi lucrări cinematografice, cu actori din Serbia, iar unele secvențe video vor fi realizate în diverse locații din Chișinău și din Republica Moldova.

Regizorul filmului este Aleksa Balasevic, fiul renumitului artist sârb Dorde Balasevic.

În cadrul aceleiași vizite, Primarul de Chișinău a avut o întrevedere cu Ministrul Tineretului și Turismului, Husein Memic, unde s-a discutat despre organizarea în perspectivă a schimburilor de experiență.