Pagina oficială a Municipiului Chișinău

ATENȚIE: Codul Galben de instabilitate atmosferică a fost prelungit până pe 14 iunie 2024, ora 13:00

   496

Primăria Municipiului Chișinău anunță că meteorologii au prelungit alerta Cod Galben de instabilitate atmosferică și pentru ziua de vineri, 14 iunie 2024, interval de acțiune: ora 08:00-13:00.

În intervalul menționat, pe arii extinse se prevăd ploi de scurtă durată și averse puternice cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În acest context, Primăria Municipiului Chișinău face apel repetat către locuitorii și oaspeții Capitalei, să se adăpostească în locuri sigure dacă se află în afara domiciliului, să evite aflarea sub arbori bătrâni, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.  

Totodată, automobiliști sunt chemați să fie atenți la drum și să ocolească șantierele în lucru / drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș.

Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma ploilor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.