Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” ne-a reprezentat capitala la Festivalul „Balkan Trafik”, ediția a XVI-a, desfășurat recent la Bruxelles

   1633

Primarul General, Ion Ceban, a participat la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului ,,Balkan Trafik", desfășurat la Bruxelles, în perioada 29 aprilie - 1 mai 2022, unde a evoluat ansamblul etnofolcloric „Plăieșii". Participarea artiștii noștri la evenimentul cultural a avut loc în contextul promovării valorilor naționale, dar și a imaginii municipiului Chișinău peste hotarele țării.

Festivalul „Balcan Trafik" are drept scop promovarea culturii prin muzică, ateliere de dans, artă stradală, expoziții foto, întâlniri cu tinerii ambasadori europeni din Balcani, precum și expoziții de vinuri și bucătărie regională.

150 de artiști din mai multe țări și-au dat întâlnire pe marea scenă din inima Bruxelles-ului, în centrul Grand - Place.

Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a vedea, auzi, petrece cu ritmuri și artiști de diferite culturi.

Edilul capitalei a menționat că Municipiul Chișinău și Republică Moldova are mulți oameni valoroși, iar cultura și tradițiile noastre trebuie să fie promovate și cunoscute la nivel internațional.

„Mulțumim partenerilor de la Bruxelles, în special organizatorilor Festivalului ,,Balkan Trafik", pentru invitație și oportunitatea de a participa într-un astfel de eveniment de importanță culturală. Ne dorim ca acest început de colaborare să aibă continuitate", a mai declarat Ion Ceban.