Academicianul Gheorghe Paladi, omagiat de Primăria Chișinău

   2919

Primarul general, Ion Ceban, l-a felicitat astăzi pe academicianul Gheorghe Paladi, medic obstetrician, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Cavaler al Ordinului Republicii, care a împlinit venerabila vârstă de 91 de ani.

Profesorul universitar, Gheorghe Paladi, este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din republică, făcând parte din „promoția de aur" a USMF „Nicolae Testemițanu".

,,Oamenii sârguincioși, dedicați profesiei, sunt mereu apreciați, iar dacă aceștia mai sunt și doctori, care tratează și salvează zilnic vieți omenești, atunci meritul lor este incontestabil. La mulți ani cu sănătate, domnule academician, Gheorghe Paladi! Sunteți o persoană de o cumsecădenie rară, un valoros om de știință. Rămâneți în continuare un bun exemplu pentru generațiile viitoare de medici!", a menționat edilul capitalei.

Academicianului Gheorghe Paladi îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut, iar de peste 70 de ani, activează în cadrul Spitalului municipal nr. 1 din capitală.

În semn de recunoștință pentru aportul adus pe tărâmul medical, Primăria municipiului Chișinău va propune redenumirea IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, în cinstea medicului și profesorului universitar, Gheorghe Paladi.

O inițiativă în acest sens a venit din partea comunității medicale din capitală.