8000 de elevi din familiile defavorizate din capitală beneficiază de ajutor material către noul an școlar

   602

Primăria Municipiului Chișinău informează că ajutorul material de 700 de lei, acordat de municipalitate pentru susținerea copiilor din familiile defavorizate din capitală, a fost transferat către prestatorul de servicii de plată Î.S. „Poșta Moldovei", în data de 02.08.2022.

Astfel, de surse financiare vor beneficia 8000 elevi pentru pregătirea de noul an școlar 2022 - 2023 (tranşa întâi).

E de menționat că anual, în perioada lunilor aprilie - mai (tranşa întâi), la instituția de învățământ sunt depuse dosarele pentru susținerea financiară de către Primăria Chișinău a elevilor din clasele a II - IX și a XI - XII.

În cadrul primei etape au beneficiat de ajutorul enunțat 6.423 de copii, din bugetul municipal în acest scop fiind alocate 4,5 milioane lei.

Iar în etapa a doua, pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie completate și aprobate listele beneficiarilor din clasele a I-a, a V-a și a X-a (noi formate).

Beneficiarii ajutorului material unic pentru pregătirea de școală sunt: familiile fără venituri sau cu venituri mici; familiile cu mulți copii; familiile monoparentale; familiile în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă).

Ajutorul material este eliberat de către prestatorul de servicii de plată, titularului sau mandatarului, împuternicit în modul corespunzător, la prezentarea buletinului de identitate a acestuia.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Citeste cu voce textul selectat WAY Linkuri WAY