• Главная   /  Медиа   /  Пресс-релизы  /  Primarul general, împreună cu angajații municipalității au plantat arbori în Scuarul „Mihai Eminescu"

  Primarul general, împreună cu angajații municipalității au plantat arbori în Scuarul „Mihai Eminescu"

   23.11.2020 10:15    305 Просмотры    

  Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimari, membrii Cabinetului au participat sâmbătă la acțiunea de plantare a arborilor în scuarul „Mihai Eminescu" și în perimetrul trotuarului de pe str. Alexandr Pușkin, pe tronsonul str. Veronica Micle - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, obiective aflate în stadiul final de reabilitare.

  Astfel, edilii au sădit în scuarul din centrul capitalei 9 molizi argintii şi 30 tuia pitică, iar în săptămâna curentă aici vor mai fi plantate și alte specii precum sorbul și ienupărul. Totodată, în locul copacilor avariați și bolnavi de pe str. Al. Puşkin, pe tronsonul str. Veronica Micle - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, au fost plantați 7 arţari. În total pe străzile Al. Puşkin - Mit. G. Bănulescu - Bodoni, unde sunt desfășurate lucrări de renovare a trotuarelor vor fi sădiţi - 235 de arbori cu balot.

  E de menționat că pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 noiembrie, a.c., angajații Aparatului Primăriei și subdiviziunilor municipale au participat la cea de-a cincea acțiune de înverzire a orașului, unde au fost plantaţi circa 8000 de copaci.

  Activitățile de plantare a arborilor în capitală vor continua până la finele anului curent. Astfel, până în prezent, în parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc., au fost sădiți circa 50 mii de copaci din totalul de 100 de mii planificați, în cadrul campaniei de înverzire.