• vezi mai mult
  Lista beneficiarilor Programului PRIMA CASĂ, etapa III Descarcă : româna     
  Lista beneficiarilor Programului PRIMA CASĂ, etapa II Descarcă : româna     
  Desfăşurarea Programului „Prima Casă”   
 • Prima   /  Prima Casă  /  Lucrări de construcţie executate la blocurile locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă”

  Lucrări de construcţie executate la blocurile locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă”

   26.05.2014    3882 Accesări     18  

  Primăria mun. Chişinău şi Î.M. „Direcţia Construcţii Capitale" informează beneficiarii programului municipal ipotecar „Prima Casă" că pe şantierele blocurilor locative incluse în program realizarea lucrărilor de construcţii este într-un stadiu avansat (anexa 1).

  Prin urmare, pentru blocurile 1, 2 şi 3 din str. Ghioceilor, 2 (sect. Buiucani) s-au executat lucrările:

  • Ridicarea pereţilor de rezistenţă pentru nivelul 11, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 7 şi înălţarea coloanelor pentru nivelul 12 (blocul 1, 1a);
  • Instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori (blocul 2);
  • Trasarea şi construcţia reţelelor inginereşti (blocul 2);
  • Înălţarea coloanelor pentru nivelul 12, ridicarea pereţilor de rezistenţă pentru nivelul 12, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 12 (blocul 3);
  • Instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori (blocul 3).

  Complexul locativ „Academia" din stradela Studenţilor, 17 (sect. Rîşcani) este înalţat în proporţie de 60% (bloc 1B), au fost construite coloanele pentru nivelul 12, ridicate 11 nivele din structura de rezistenţă a imobilului şi aplicată zidăria de la nivelul 1.

  Anunţăm persoanele interesate în achiziţia unui imobil atât de pe piaţa primară (ofertele locative incluse în program), cât şi de pe piaţa secundară (orice locuinţă data în exploatare din municipiu), că pot accesa un credit ipotecar avantajos participând la programul "Prima Casă".

  Noii indicatori din luna aprilie a.c. prezentaţi de BNM prezintă rata medie ponderată a dobânzii la creditele acordate pentru imobil de 9,90%, care fiind raportată la condiţiile Regulamentului programului formează 9,15% (anexa 2). Conform informaţiei expuse de banca comerciala „Moldova-Agroindbank, în primele 2 luni ale anului curent au fost eliberate 4 credite pentru piaţa secundară în valoare de 96 500 €.

  Pe pagina de Facebook a programului - PrimaCasa.Chisinau, puteţi vedea poze de pe şantierele de construcţii a blocurilor locative incluse în program.

  Anexa 1 Anexa 2