• vezi mai mult
  Lista beneficiarilor Programului PRIMA CASĂ, etapa III Descarcă : româna     
  Lista beneficiarilor Programului PRIMA CASĂ, etapa II Descarcă : româna     
  Desfăşurarea Programului „Prima Casă”   
 • Prima   /  Prima Casă  /  Construcţia blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă"

  Construcţia blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă"

   02.07.2015    4429 Accesări     5  

  Î.M. „Direcţia Construcţii Capitale" a Primăriei municipiului Chişinău aduce următoarele informaţii beneficiarilor programului municipal ipotecar „Prima Casă" despre lucrările executate pe şantierele de construcţie a complexelor locative incluse în program:

  Complexul locativ din str. Ghioceilor, 2

  Blocul 1, 1A - Lucrările de zidărie din interiorul, cât și exteriorul celor 2 clădiri au fost finisate deja. Acest fapt a permis muncitorilor să demareze lucrările de garnisire a fațadei și a celor de termo- și hidroizolare a pereţilor exteriori. Se execută instalarea rețelelor de comunicații din interiorul apartamentelor și podelele. Pe lângă aceasta pentru următoarele luni este preconizată efectuarea lucrărilor de finisare cu amestec alb a pereţilor interiori în apartamente.

  Blocul 2 - Este format din două scări a cîte 10 etaje și garaje subterane având un număr total de 72 apartamente dintre care 18 sunt cu o odaie (49 m.p., 50 m.p.), 36 sunt cu două odăi (60 m.p., 66 m.p.) și 18 cu trei odăi (88 m.p., 90 m.p.). Fiecare scară dispune de câte 1 ascensor. Clădirile sunt executate din blocuri de beton celular autoclavizat (BCA), monolit și grinzi din beton armat. Grosimea pereților exteriori constituie 500 mm. Înălțimea tavanelor din apartamente este de ≈ 2,70 m. Rezistenţa seismică proiectată a clădirilor, constituie 8 grade la scara Richter. Ferestrele sunt din profil PVC cu geamuri termopan. Încălzirea apartamentelor este individuală, bazată pe cazane conectate la un sistem de coșuri de fum. S-au instalat rețelele de comunicații din interiorul apartamentelor și podelele. Sunt în toi lucrările de finisare a pereţilor apartamentelor din blocul respectiv, cât şi lucrările pe coridoarele scărilor. În următoarele luni urmează a fi montate uşile de intrare în apartamente şi aplicată teracota în interiorul scărilor.

  Blocul 3 - Este de asemenea format din două scări a cîte 11 etaje și garaje subterane. Are un număr total de 86 apartamente dintre care 20 sunt cu o odaie (49 m.p.), 42 sunt cu două odăi (58 m.p., 67 m.p.), 24 cu trei odăi (91 m.p., dintre care 2 de tip penthouse). Fiecare scară dispune de câte 1 ascensor. La fiecare nivel sunt amplasate cîte 2 debarale (în total: 20 debarale), 24 garaje. Clădirile sunt executate din blocuri de beton celular autoclavizat (BCA), monolit și grinzi din beton armat. Grosimea pereților exteriori constituie 500 mm, iar înălțimea tavanelor din apartamente este de ≈ 2,70 m, ferestrele sunt din profil PVC cu geamuri termopan. Încălzirea apartamentelor este individuală, bazată pe cazane murale conectate la un sistem de coșuri de fum. Spațiile comune din interiorul blocurilor au fost placate cu teracotă. În curtea blocului va fi amenajat terenul de joacă pentru copii și locurile de parcare temporară pentru autoturisme. Rețelele de comunicații din interiorul apartamentelor și podelele au fost finisate 100%. Au fost montate ușile de la intrare, cazanele, dar și radiatoarele din apartamente. Finisarea pe coridoare este efectuată integral. Deja funcționează și ascensorul, care va fi expoloatat de către asociaţia de locatari la dorinţa proprietarilor. Sunt finisate parcările subterane. Amenajarea teritoriului din faţa este efectuată și curând va avea loc conectarea la rețeaua de gaz. Conectarea la reţeaua de apă și energie electrică este finalizată. Lucrările de construcție la acest șantier au ajuns la etapa finală. Termoizolarea blocului este finisată și a fost aplicată tencuiala decorativă pe fațadă. În interior lucrările cu amestec uscat sunt finisate deja de către proprietarii apartamentelor, cărora după încheierea actului de predare-primire li s-au acordat cheile.

  Blocul 4 -  În lunile precedente au fost executate lucrările la subsol, apoi s-a continuat cu turnarea coloanelor, scărilor și montarea cofrajului pentru următoarele planșee (etajul 6). De asemenea au fost armați pereții portanți. Construcția subsolului și a parcărilor din bloc a fost executată integral. În bloc sunt 111 apartamente, dintre care 22 sunt vândute, iar cele disponibile sunt: cu 1 odaie - etajele 1, 2, 4, 5, 9 ÷ 14 (47m.p.), cu 2 odăi pe etajele 1, 2 , 4, 5, 7, 9 ÷ 14 (70m.p.) şi cu 3 odăi pe toate etajele (95 m.p.). Lucrările decurg în conformitate cu graficul prestabilit de executare.

  Complexul locativ din str-la Studenţilor, 17

  Blocul 1B - este  înalţat  integral. Pereții dispărțitori din interiorul clădirii de asemenea au fost ridicaţi. În interior se trasează rețelele de distribuție a energiei electrice, rețeaua de apă și de canalizare (et. 14). În acelaşi timp se instalează ferestrele din profil PVC cu geamuri termopan.

  Pentru detalii despre numărul de apartamente disponibile, repartiţia acestora pe etajele blocului, costul şi modalitatea de încheiere a contractului de investiţie, apelaţi departamentul vânzări al fiecărei companii de construcţie la următoarele numere de telefon:

  • 067305030 - "Avri" SRL (blocul 1, 1A, 2 din str. Ghioceilor, 2)
  • 078844411 - "Comalion&Co" SRL (blocul 3, 4 din str. Ghioceilor, 2)
  • 067433533 - "Sevacons" SRL (blocul 1B din str-la Studenţilor, 17)

  Accesând pagina de Facebook a programului "Prima Casă":

  www.facebook.com/PrimaCasa.Chisinau puteţi vedea albumele cu fotografii de pe şantiere.