Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în oraş, ca urmare a condiţiilor meteo

   3750

Primăria Chişinău informează că astăzi circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului se desfăşoară în condiţii de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la rută în această dimineaţă au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze. Din cauza rupturii unui pilon pe reţelele electrice, în dimineaţa zilei a fost întreruptă temporar circulaţia troleibuzelor în zona Gării Feroviare.

Deşi au acţionat pe tot parcursul nopţii cu 41 de autospeciale şi au presurat peste 540 metri cubi de material antiderapant, din cauza viscolului intervenţia drumarilor nu are efectul scontat. Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare, la moment în teren acţionându-se cu 15 autospeciale ale Regiei „Exdrupo". Informăm că străzile în pantă, este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor sunt declarate în continuare închise.

La rândul lor, angajaţii Regiei locativ-comunle au început activitatea la ora 5.00 şi au fost antrenaţi la curăţarea zăpezii de pe trecerile de pietoni, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public şi a căilor de acces din interiorul curţilor de bloc. În acest moment, la nivelul oraşului, la deszăpezirea manuală sunt antrenate peste 650 de persoane, dar şi 21 de tractoare şi 15 utilaje de model „HACO".

Ca şi în zilele precedente, la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost sunt cazate peste 100 de persoane, iar instituţia activează la capacitate maximă. Reamintim că cetăţenii pot sesiza Primăria Chişinău despre problemele provocate de ninsoare sau legate de reţelele edilitare prin intermediul Dispeceratului central municipal, la numărul de telefon (022) 22-22-67.

Primăria Chişinău va verifica în continuare modul în care acţionează serviciile de resort pentru curăţarea zăpezii şi pentru buna desfăşurare a traficului rutier în toate sectoarele capitalei.

În context, Primăria municipiului Chişinău reaminteşte persoanelor fizice şi juridice despre necesitatea curăţării zăpezii de pe terenurile adiacente blocurilor de locuit sau imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a evita formarea stratului de gheaţă.

De asemenea, rugăm chişinăuienii, pe cât este posibil, să folosească mijloacele de transport în comun, pentru evitarea creării ambuteiajelor pe străzi, şi solicităm conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău