Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Economisirea agentului termic în sezonul de încălzire 2012-2013

   4126

Primăria municipiului Chişinău solicită consumatorilor de agent termic din capitală, utilizarea eficientă a energiei termice în sezonul de încălzire 2012-2013. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de către primarul general, Dorin Chirtoacă. 

Potrivit documentului, pentru economisirea agentului termic urmează a fi ajustat sistemul intern de încălzire în blocurile locative şi edificiile administrative din municipiul Chişinău, conform instrucţiunilor S.A. „Termocom". Astfel, în cazul în care temperatura aerului exterior este de 0ºC şi mai mult, întreprinderile şi instituţiiile bugetare municipale sunt obligate să deconecteze încălzirea între orele 16:00 - 07:00, inclusiv pe timp de zi, în cazul în care temperatura medie a aerulu exterior este mai mare de 8ºC. 

Instituţiile medicale şi de învăţământ din municipiu vor putea recurge la economisirea agentului termic, numai în cazul în care aceasta nu va duce la înrăutăţirea condiţiilor de activitate. Totodată, întreprinderile de gestionare a fondului locativ din capitală pot economisi energia termică prin deconectarea căldurii în blocurile de locuit, în cazul în care, temperatura medie a aerului exterior este mai mare de 8ºC.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău